Street food walhalla: Camden

Camden food market

Street food is hipper dan hip tegenwoordig. Aangezien ik niet kon achterblijven, moest dit fenomeen wel eens uitgetest worden. Tijdens mijn trip naar Londen planden we een bezoekje naar Camden. De alternatieve wijk die héél populair is bij toeristen én locals. Benieuwd naar wat er te beleven, of moet ik zeggen te eten, is?

 

Camden food market Camden food market

Verse pasta, allerlei soorten Zuid-Amerikaanse specialiteiten, paëlla, cupcakes, homemade lemonade: you name it, they’ve got. Het street food marktje in Camden is een heerlijke drukte: tonnen mensen, de geur van allerlei lekkere gerechten, verkopers die je aanklampen om te proeven van hun specialiteiten (well, yes please!).

Er is slechts één groot nadeel aan dit marktje: keuzestress. Er is zo veel te proeven, dat het me even te veel werd en ik wel twintig keer van idee veranderde. Toch maar pasta met zalm? Of nee, rijst met kip uit Colombia? Of toch maar die Turkse pizza? Uiteindelijk ging ik voor een overheerlijke Argentijnse burger, die je hier onder kan aanschouwen. Krijg je er ook honger van?

 

Camden food market Camden food market Camden street food

Camden food market: Praktisch

Prijs? Je maakt het zo duur als je zelf wilt, maar naar Londense standaarden kan je hier lekker goedkoop een hapje scoren. Voor zo’n 5 pond heb je rijkelijk gegeten, een vers sapje drink je al voor twee pond!
Waar? De food market ligt net naast de Camden Stables, naast een heel rustgevend kanaaltje. Heerlijk om even in de zon te zitten smullen van al dat lekkers!
Wanneer? Dit verschilt van kraampje tot kraampje, maar als je ergens tussen 10u en 18u een hongertje hebt, zit je hier sowieso wel goed. Perfect voor een delicious lunch.

Hou jij van street food? Wat zou jij kiezen van al die lekkere gerechten? Ik moet zéker nog eens terug naar de Camden food market om alle andere dingen uit te testen.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *