Vijf favorieten in Napels

Voornamelijk bekend, of moet ik zeggen berucht, door de maffia, vuilnis en chaotisch verkeer. Toch heeft deze Italiaanse stad héél wat meer te bieden. Ik spendeerde er tweeënhalf dagen, maar toch zag ik de charme van deze stad in. Per ongeluk tegen bovenstaande Banksy opboksen als je op weg ben naar het station, het kan! Wat je er nog meer kan doen? Lees verder voor mijn tips :)

 Mijn vijf favorieten in Napels

♥ Number one to do in Napels in volgens mij gewoon ronddwalen door de straten. Het contrast tussen de magnifieke gebouwen en de vele graffiti is eerst wat wennen, maar na een tijdje zie je de charme er wel van in. Echt ontspannen is het meestal niet, aangezien de scooters als gekken in het rond rijden. Een authentieke ervaring, dat wel.

♥ Zin om een museum te bezoeken? Het archeologisch museum is een echte aanrader! Allerlei beelden, muurschilderingen en mozaïeken van Pompei en andere opgravingen vind je hier terug. Erg de moeite als je houdt van geschiedenis. PS: er is ook Secret Cabinet, met kunst enkel geschikt voor volwassen ogen. Grappig om te zien!
♥ Je bent in Italië, dus je moet wel genieten van heerlijke gelato. In de kleine steegjes van Napels kan het in de zomer al eens verstikkend warm zijn, dus wat is er dan beter dan een heerlijke verfrissing? Ik kan alvast Gelateria della Scimmia aanraden, te herkennen aan hun logo met een schattig aapje.
Wij bezochten ook het Teatro di San Carlo. Een gigantisch opera/theater zoals je ze uit kostuumdrama’s zou voorstellen. Denk: bladgoud overal en rode fluffy zetels. Enkel met een rondleiding te bezoeken, maar voor studenten kost deze vrij weinig. Ook ideaal als je even uit de hitte van buiten wil zijn 😉
♥ Tot slot moet er ook gegeten worden. Napels is bekend vanwege zijn pizza’s, die je bij praktisch elk restaurant terug kan smullen. Toch was het Napoli Notte dat mijn voorkeur draagt. Maar vier kleine tafeltjes, met fakkels en kaarsen: gezellig! Je hebt keuze uit allerlei gerechten, maar ook zelfgemaakte verse pasta staat op de kaart. Zeker eens proberen en je vingers aflikken.
Ben jij al eens in Napels geweest? Misschien niet je eerste keuze qua Italiaanse stad, maar wel héél erg de moeite. 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *