30 uur in Parijs

Twee weken geleden zat ik nog in heavenly Paris. Mijn favoriete stad ever, dus toen ik besefte dat het al twee jaar geleden was dat ik er nog geweest was, boekte ik een weekendje naar la ville de l’amour. 30 uur hadden we én we deden heel wat. Benieuwd wat je in twee kleine dagen kan proppen?

Day 1

Na een stressy ochtend (treinvertraging, thanks NMBS) met de Eurolines bus naar Parijs. Yaay, we’re excited. Eerste op het programma: het gezellige wijkje Le Marais. Kleine straatjes, tweedehands winkels én een heerlijke, maar zware lunch: ons weekend is goed begonnen.
We wandelen via Centre Pompidou naar een plek waar ik nog niet geweest was: Galerie Vivienne. Zeker een aanrader. We lopen door de tuin van Palais Royal: awesome gebouw en de ideale plek voor een picknick! Na een quick stop voor een McFlurry (want jongens, het was warm!) lekker chillen bij het Louvre.
Na een klein stukje door Jardin des Tuileries te wandelen (druk!!), nemen we de metro richting Promenade Plantée. More on that later, maar ik was eerlijk gezegd niet écht impressed. Intussen was het tijd om in te checken in ons hostel in Montmartre. Vervolgens even genieten van een gezellig terrasje, want: Happy Hour! Cocktails aan vijf euro konden we écht niet laten staan.
Laatste stop van de dag: Eiffeltoren. We nemen een basic picknick mee uit de supermarkt en zitten er de hele avond in het park, samen met zo’n 10.000 anderen die hetzelfde idee hadden. Geen probleem, want de Eiffeltoren bij zonsondergang zien is geen straf.

Day 2

Rise and shine! Na een snel ontbijtje lopen we rond in Montmartre, waar het op dat moment nog vrij rustig is. Even genieten van de Sacré Coeur en het prachtige uitzicht over de stad, waarna we de afdaling inzetten. Even langs de Moulin Rouge en op de metro richting de Grande Mosquée de Paris. Een échte aanrader, zo mooi vanbinnen!
Al wandelend gaan we richting de studentenbuurt Quartier Latin. Hier verspillen we een halfuurtje aan het beslissen waar we gaan eten (en kiezen uiteindelijk voor het eerste dat we zagen, typisch).
Op onze vorige trip bezochten we het Panthéon, maar ook deze keer stond die op onze to do lijst. Indrukwekkend groot én heel goedkoop om te bezoeken.
We hebben nog een tweetal uurtjes over en besluiten om die al chillend aan de kant van de Seine door te brengen, mais oui! Nog een blitz bezoekje langs de Notre Dame en we vertrekken weer richting België.
Had jij gedacht dat je dit allemaal in 30 uur gepropt zou krijgen? Ik sta er zelf versteld van! Wat is jouw favo thing to do in Parijs?

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *