Vijf favorieten in Brussel

 Toerist in eigen land zijn is ook eens fijn! In een eerdere post vertelde ik al dat ik met mijn vriend een heerlijk budget luxe weekendje naar Brussel ging. Ondanks dat het de hoofdstad is van ons land, kom ik er toch niet heel erg vaak. Als ik er toch ben is het voornamelijk om te shoppen of om een optreden bij te wonen. Maar, Brussel is zoveel meer dan dat! Hier deel ik mijn vijf favorieten.

Mijn vijf favorieten in Brussel

♥ Hoe cheesy het ook klinkt, maar de Grote Markt is écht wel de moeite om te bezoeken! Je ziet er cliché alle toeristen met een puntzak frieten of een warme wafel rondlopen, selfiesticks worden boven gehaald bij de vleet, maar bovenal: het uitzicht is prachtig! Natuurlijk nog beter als je jezelf achteraf ook trakteert op zo’n lekkere wafel. Hey, dat hoort er toch bij als je in Brussel bent? Ik ging voor een delicious exemplaar met gesmolten witte chocolade, mmmm.

♥ We gingen natuurlijk ook wat cultuur opsnuiven en bezochten Coudenberg. Onder het koninklijk paleis lag er vroeger namelijk… een ander paleis én een heleboel straten. Die kan je bezoeken in dit museum. In deze buurt liggen er nog heel wat andere musea, waarvan ik het Magritte museum de vorige keer super mooi vond!

♥ Tijdens ons weekendje heb ik dit tot een minimum gehouden (mijn vriend dankt God op zijn blote knieën), maar Brussel is ideaal om even te shoppen. Primark, New Look, H&M, Zara: elke grote keten die je je kan wensen vind je in de Nieuwstraat.

♥ Na al het wandelen, cultuur opsnuiven en winkelen, krijg je natuurlijk honger. Wij gingen lekker burgers eten bij Houtsiplou, een adresje die mijn vriend kende. Ik heb al heel wat burgers gegeten in mijn leven, maar mmm, dit waren écht de beste ooit!

♥ Op zaterdag was het koud, maar met een mooi zonnetje op de achtergrond. Niets leuker om dan een stevige wandeling te maken. Het Warandepark, het Koninlijk Paleis, door de Europese wijk naar het Jubelpark. Natuurlijk kan er ook een klein ommetje gemaakt worden langs de winkelstraat 😉
Ben jij al eens in Brussel geweest? Ik vond het alleszins heerlijk om in onze eigen hoofdstad een mini citytrip te houden. Aanrader!

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *