Twee oases van rust in het drukke Rome

Rome in de zomer is hectisch, druk en op momenten héél erg warm. Wanneer je net als een sardien in een blik jezelf nog in het Colosseum gewurmd hebt of samen met honderden anderen in de rij staat voor de Sint-Pietersbasiliek, verlang je toch even naar wat rust. Gelukkig ontdekte ik twee heerlijke plekjes midden in de stad waar je helemaal zen wordt.

Villa Borghese
Een groene oase in de stad, vlakbij de drukke winkelstraat. De rand van het park alleszins, want het is écht gigantisch. Neem dat maar aan van de pijn die ik in mijn voeten had toen we helemaal aan de andere kant waren én we ook nog eens terug moesten wandelen. Een ideale plek om even te ontspannen. Sommige plekken (zoals het vijvertje) waren vrij populair en dus niet echt rustig, maar op andere plekjes was het alsof je helemaal alleen was.

Cimitero acattolico di Roma
Misschien een ietwat lugubere tip, hier rusten heel wat niet-katholieke zieltjes. Sommige graven zijn echte pareltjes, met beeldhouwwerken en mooie citaten. Verwilderde bloemen en bomen, kleine paden én straatkatjes (crazy cat lady modus: activated) geven je het gevoel ergens helemaal anders te zijn dan in het drukke Rome. Bezoeken is gratis, maar je kan wel een donatie geven voor het onderhoud van het kerkhof én van de katten.
Weet jij nog een leuk plekje om in Rome wat zen te worden? Of hou je wel van de drukte van de stad?

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *