Budget slapen in Parijs: Hotel Caulaincourt

Hotel Caulaincourt Parijs

Paris is always a good idea, zei miss Audrey Hepburn, maar allicht hoefde zij dit niet op een studenten budget te doen. Gelukkig kan je er ook op een goedkope én leuke manier slapen. Waar dan? Ik testte een slaapzaal in Hotel Caulaincourt uit en was eindelijk overtuigd van het hele hostelgebeuren.

Het hostel

Officieel noemt het Hotel Caulaincourt (= de reden waarom we eerst verward waren of dit al dan niet het juiste adres was), maar je vindt er wel degelijk slaapzalen! We betaalden per persoon nog geen dertig euro voor een nachtje. Koopje voor centrum Parijs!
De ligging is parfait: in het gezellige Montmartre op drie minuutjes van een metrohalte. Pluspunt: een gezellige bar (mét happy hour cocktails) voor de deur, een bakkerij op de hoek en een supermarkt aan de overkant van de straat. Meer moet dat niet zijn, toch?

 

De slaapzaal

Parijs is duur, dus verwacht geen gigantische ruimte waar je ‘s nachts ook nog eens een heus dansfeest kan houden. Wél aanwezig: comfy bedden, een piepkleine badkamer met alles wat je nodig hebt en nét te weinig stopcontacten. Geen probleem als je er één of twee nachten bent, maar wel een puntje dat irritaties op kan leveren.
Wij gingen voor de female dorm met zes bedden. Geen nachtelijk lawaai, vriendelijke mensen en niet ellenlang wachtenop je beurt in de badkamer: perfect! Vanuit ons raam hadden we uitzicht op een gezellig steegje, dat zo typsich is voor Montmartre, super cosy!

 

Extra’s

Ondanks de lage prijs, krijg je wél gratis ontbijt in de ochtend. Geen luxueus ontbijtbuffet, maar dat verwacht ik helemaal niet in een hostel. Fruitsap, croissantje, cornflakes, beleg, koffie: genoeg om energie op te doen voor een dagje citytrippen! Ook gratis Wi-Fi en vriendelijk personeel aan de balie.

 

Ben jij wel eens een weekendje naar Parijs geweest? Nog aanraders qua overnachtingen? Ik vond deze alleszins echt een supergoeie prijs/kwaliteitverhouding hebben!

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *