Zeker doen in Parijs: Grande Mosquée

Grande Mosquee Parijs
In juni ging ik voor de zesde keer naar Parijs. Jep, het is duidelijk dat het één van mijn lievelingsbestemmingen is. Gelukkig valt er elke keer wel iets nieuws te ontdekken. Case in point: de prachtige Grande Mosquée Parijs moét je gewoon op je to do lijstje zetten de volgende keer je naar Parijs gaat.

grande_mosquee_parijs

grande_mosquee_parijs

Enkele tips voor de Grande Mosquée Parijs

♥ Bedek je benen! Wij kwamen aan met blote benen omdat het een erg warme dag was en gaven de kassierster bijna een beroerte. Lees: geschreeuw en gegil tot één van de wachters sjaals kwam brengen om ons te bedekken. Bespaar jezelf dit en neem gewoon zelf je eigen sjaal/lange broek mee.

♥ Bekijk de kaart goed op voorhand, want we vonden de ingang eerst niet. Het restaurantje en de hammam La Mosquee zijn niét de ingang, een eindje verder op in de straat vind je de correcte deur. Het exacte adres (en meer reviews) vind je hier.

Deze tip is een beetje obvious, maar: respect! Ook in kerken ga je niet lopen gillen (tenzij er natuurlijk net iemand met blote benen binnenkomt, zie tip 1). Hou ook rekening met wanneer er gebedsmomenten zijn. Op vrijdag is de moskee bijvoorbeeld gesloten.

Grande Mosquée Parijs
Grande Mosquee ParijsGrande Mosquee Parijs

 

Grande Mosquee Parijs: Praktisch

Prijs? Je portemonnee hoeft helemaal niet te lijden om dit prachtig pareltje te bezoeken, je betaalt maar €3 ingang! Inclusief sjaal die je mag lenen om je benen te bedekken.

Waar? Place du Puits de l’Ermite 2bis.

Wanneer? Alle dagen te bezoeken, behalve vrijdag. Officieel kan je bezoeken van 11u tot 18u, maar toen wij er langs gingen sloten ze over de middag, dus misschien goed om rekening mee te houden.


Heb jij al eens een moskee bezocht? Ik vond het eens de moeite om er een kijkje te nemen. Zo zie je ook nog eens een andere kant van Parijs. 

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *