Mini getaway in eigen land: citytrip naar Antwerpen

antwerpen_vlaeykensgang

Voor vakantiegevoel hoef je niet altijd naar de andere kant van de wereld te reizen. In december nam ik een mini break in eigen land met mijn lief in Antwerpen. Lekker rondwandelen, een nieuwe stad ontdekken, gezellig uit eten en een heerlijk hotelontbijt. Holiday feelings? Check! Lees hier mijn reisverslag van m’n korte tweedaagse.

Mini citytrip Antwerpen: 24u in ‘t Stad

Aangezien we met de trein naar Antwerpen gingen, checkten we bij aankomst direct in bij ons hotel: easy peasy! Wij mochten overnachten in het Ibis Budget Hotel Antwerpen Centraal, ideaal voor een citytrip Antwerpen. Alle comfort dat je nodig hebt voor een nachtje en dat voor een heel fijn prijsje.

Hotel Ibis Budget Antwerpen Centraal

Ibis Budget Antwerpen

 

Tijd om het centrum in te trekken! Ik keek heel lief in de ogen van mijn boyfriend en scoorde zo eerst wat tijd om te shoppen in de Forever 21. Gevolgd door een delicious coffee break in Barnini, met een latte inclusief mellocakes (yum!). Het adresje ligt praktisch naast de winkelstraat en is super cosy. Dit en vele andere gezellige adresjes in Antwerpen vond ik op de blog van Merel, zeker een kijkje nemen als je een citytrip Antwerpen plant.

Antwerpen Barnini

 

De rest van de middag spendeerden we zoals ik dat graag doe op vakantie: gezellig rondwandelen in het historisch centrum, hier en daar een winkeltje binnenspringen (boekenwinkel ‘t Stad leest, ook een tip van Merel, is zeker de moeite!) én uiteraard warme chocolademelk drinken. Loop zeker eens door de super cute Vlaeykensgang, vlak in het toeristisch centrum maar toch een beetje verborgen. Wij hadden het geluk dat de kerstmarkt er nog stond, dus natuurlijk deden we daar ook een rondje.

Citytrip Antwerpen

 

‘s Avonds gingen we burgers smullen in Burgers & Booze. Ik kan je zeggen: de-li-cious! De namen van de burgers zijn overigens hilarisch, ga je voor notorious P.I.G. (which I did!) of toch liever Don Corleone (an offer you can’t refuse?). Het is een eindje wandelen vanaf het centrum, maar ‘t Zuid is écht een cosy buurt. Zeker bezoeken dus! Na nog een drankje gedronken te hebben, was het tijd om naar ons hotel terug te keren.

Antwerpen Burgers & Booze

 

Jammer genoeg moest ik al in de late ochtend terug naar Gent, omdat ik nog stage had. But first: het allerbeste aan hotelovernachtingen, namelijk hotelontbijtjes! Ondanks dat ons hotel een Budget Ibis is, vind ik het ontbijt er héérlijk en is er meer dan genoeg keuze. Allerlei soorten brood, cake, yoghurt, fruit, veel te veel beleg om allemaal uit te proberen (I tried, trust me!) en natuurlijk ook nog sapjes en warme dranken. Iets te enthousiast val ik twee keer het buffet aan, wat er voor zorgt dat ik lunch die dag gerust kan skippen, oeps!

Ibis Hotel ontbijt

 

Meer mustdo’s bij citytrip Antwerpen?

Natuurlijk was het niet mijn eerste bezoek aan Antwerpen. Vorig jaar ging ik voor een weekendje weg naar de stad én ontdekte ik uiteraard al fijne mustdo’s!

♥ Het Fotomuseum vond ik persoonlijk echt een aanrader. Dan moet je wel weten waar je moet zijn: wij zijn er in geslaagd om binnen te gaan, te betalen én rond te lopen in het Museum van Hedendaagse Kunt voordat we beseften dat we verkeerd waren (#noobs). Het Fotomuseum zit een eindje verderop, op hetzelfde plein!

♥ Iedereen die naar Antwerpen geweest is zal je dit allicht aanraden, maar bij deze: ga naar het MAS voor een prachtig uitzicht. Helemaal gratis én met roltrappen (voor de luiaards zoals mezelf altijd dikke bonuspunten) word je naar het dak van het museum gebracht. Resultaat: pretty uitzicht en dat voor nada!

♥ De Sint-Annatunnel onder de Schelde is niet een top bezienswaardigheid, maar zeker eens de moeite als je in de buurt bent. En het zorgt natuurlijk voor een pretty achtergrond van foto’s 😉

♥ Qua shoppen: ik ging vroeger altijd naar Antwerpen puur en alleen voor de secondhand winkels.  Mijn favorieten: Think Twice (heeft meerdere filialen), Jutka & Riska en Sussies (heeft nu ook een koffiebar, twee vliegen in één klap).

 

Naast het Ibis Budget hotel dat ik mocht uittesten, vind je nog heel wat andere Accor hotels in Antwerpen. Zelf sliep ik al eerder in Ibis Styles, wat ik ook zeker een aanrader vind!

Ben jij al eens een weekendje naar Antwerpen geweest? Of heb je nog top tips die ik de volgende keer zeker moet ontdekken?

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *