3 dingen die belachelijk duur zijn in Londen (+ hoe je dit kan oplossen)

Londen on a budget
Londen, de perfecte citytrip bestemming. Niet ver, veel te beleven, heerlijk shoppen. Wat wil je nog meer in een reisje? Betaalbare accommodatie, vervoer en drinken? Dat zal je helaas niet direct vinden in de Britse hoofdstad. Gelukkig verklap ik je bij drie dure uitgaven enkele tips om goedkoper te reizen! Londen on a budget, here you come!


Alcohol

Voor een glaasje wijn betaal je al snel zo’n vijf pond in de Britse hoofdstad. Jep, dat is omgerekend zo’n €7! Mama loves her some wine, maar dat had ik er nét niet voor over. Ook cocktails zijn een klein fortuin waard, ik zag prijzen rond negen pond. Ja, dat is bijna €13. Met dat geld shop ik liever een extra handtas én shirt in Primark 😉
Wat drink je dan ‘s avonds op café? Een heerlijke fruitcider. Die kost ook ongeveer vijf pond, maar je krijgt wél meer dan een halve liter. Reken maar dat je er even zoet mee bent. Oplossing nummer twee: happy hour! De Britten vliegen er vroeg in, want tussen 16u en 20u krijg je in vele pubs twee voor de prijs van één. Het ideale moment om een fancy cocktailbar uit te testen!

 

 

Slapen

Op citytrips is Airbnb normaal mijn way to go. Een mooi appartementje, eigen keuken en privacy voor een klein prijsje, what’s not to love? Jammer genoeg bleek zelfs deze optie héél wat boven mijn budget in Londen.
Ideaal om voor het eerst een hostel uit te testen. De keuze viel op Astor Hyde Park, aangezien deze veel goede reviews had én goedkoop was (naar Londen standaarden, dan). Op zich niet veel aan te merken aan de accommodatie, maar in steden waar ik Airbnb kan betalen, zal ik niet snel op een slaapzaal met veertien vreemden slapen 😉

 

 

Vervoer

De metro is natuurlijk hét vervoersmiddel bij uitstek. Snel, makkelijk en een uitgebreid net, ideaal dus! Ook op een typische, rode dubbeldekker moet je gewoon eens een ritje maken. Jammer genoeg hangt er een wel heel zuur prijskaartje aan, als je niet goed weet hoe je het openbaar vervoer kan gebruiken. Eén rit in zone 1: bijna vijf pond. Dat is €7 voor één trip *slik*
Gelukkig heb je de Oyster card. Je koopt deze aan het begin van je reis en zet hier krediet op. Nog steeds niet goedkoop, maar gelukkig is er een price cap. Qué? Dit wil zeggen dat je op één dag niet meer dan een bepaald bedrag hoeft te betalen. In zone 1 en 2 is dat £6,4. Voor een kleine negen euro kan je de hele dag van hot naar her met de metro, maar ook met de bus.

 

Ben jij al in Londen geweest? Wat vond jij daar belachelijk duur? 

18 Comments

 • Ik ben daar nog nooit geweest wel in NY en daar is ook alles echt belachelijk duur zoals een ontbijt voor twee 80 dollar , jeetje!

 • Anna says:

  Yes, hier is de eerste blogpost dan! Ik vind 'm tof! Goede tips! Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje. Deze tips kan ik goed gebruiken dan natuurlijk! Ook een mooie foto trouwens, die laatste!

 • DinjaDONUT says:

  Handige tips! Ooit wil ik nog eens een keer naar Londen, dan komen ze vast wel van pas 😉

 • Yolande says:

  Inderdaad handige tips! ik wil misschien met vriendinnen binnenkort een weekendje naar London gaan, maar ik ben maar een arme student dus ik wil dan niet al te duur uit zijn. Weet ik nu in ieder geval al drie dingen om op te besparen :)

 • Liese says:

  Oh, zeker doen! Londen is zo'n leuke stad :) Ja, je maakt het zo duur als je zelf wilt, maar als je goed kijkt kan je best goedkoop eten, drinken en dingen doen in Londen :)

 • Handige tips! Zelf ga ik misschien volgend jaar een keertje naar Londen :)

 • Floor says:

  Leuk om te lezen! Ik ben echt dol op Londen en ben er vorig jaar een weekje met school geweest :)

 • Joanne says:

  Wat een goede tips! Ben er nog nooit geweest, maar wil nog zooo graag!

 • Jouvence says:

  fijne tips.! ik zou graag een keer naar Londen willen xx liefs ♥

 • Sas says:

  Erg handige tips. Ik ben er in 2011 geweest en ben echt verliefd geworden op Londen<3 Wil er dus zeker nog eens heen!

 • Claudia says:

  We hebben Airbnb gehad in Londen en waren echt goedkoop uit. Ongeveer €60 per nacht met zijn tweeën. Daar kun je niet voor in een hotel :) En die Oyster card is echt perfect.

 • sam says:

  Goeie tips! Ik wil ooit nog is naar Londen al ben ik er al een keer 3 dagen geweest, Engeland blijft leuk!

 • robin says:

  handige tips! ik ben twee keer in london geweest. we hadden een paar keer de taxi genomen, de prijs is pijnlijk haha

 • Kom er gister vandaan! Het ritje met de trein van en naar het vliegveld was wel redelijk aan de prijs 😉 Wij hadden vliegtickets via Easyjet en appartement midden in SOHO voor ons zelf voor 100 euro per nacht voor twee personen. Goedkoper dan de meeste hotels 😉

 • Jessica says:

  Fijne budgettips! In Londen heb ik een metrokaart voor 5 dagen gekocht, dat viel toen ook wel mee qua prijs. Vooral omdat ons hostel niet op loopafstand van het centrum lag en we dus vaak met de metro gingen :)

 • Annabel says:

  Ik wil een keer met een vriendin van mij een paar dagen naar London dus dit zijn zeker handige tips!

 • Justine A says:

  Goede tips! Ik ben er twee weken terug geweest en jezus.. waar is mijn geld heen haha! Het enige ideale was inderdaad dat er een maximum op je Oystercard zit. Daar heb ik dan ook belachelijk veel gebruik van gemaakt. (lees; random busreisjes als we tijd over hadden maar het was niet zo'n goed weer. Toch een beetje sightseeing!) Zouden ze hier in Nederland ook moeten doen!

 • meilans says:

  Londen is inderdaad heel duur, maar gelukkig zijn er heel wat gratis activiteiten in de stad. Heel wat superleuke musea kan je gratis bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *