Vijf favorieten in Vilnius

Favorieten in Vilniu

Vilnius: niet direct de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan een citytrip. Wel, think again, want de Litouwse hoofdstad heeft je heel wat te bieden! Ik had alleszins geen hoge verwachtingen toen ik arriveerde in de stad, de gezellige sfeer en mooie gebouwen verrasten me de eerste dag onmiddellijk.


Wat is Vilnius in een notendop? Kleine, cosy straatjes, héél veel pastelkleurige gebouwen, koffiehuizen op elke hoek van de straat, een heleboel vintage en tweedehands winkels, genoeg pubs&bars om je elke avond te entertainen en ontzettend veel kerken. Ik zou je alleszins aanraden deze stad op je must-visit lijstje te zetten. Mijn persoonlijke vijf aanraders deel ik hier onder!

Favorieten in Vilnius

Mijn vijf favorieten in Vilnius

♥ De gratis wandeltocht die elke dag door gaat. Een lokale jongere gidst je gratis door hun hometown en spreekt véél beter Engels dan de doorsnee Litouwer die je op straat tegenkomt. Geen saaie uitleg, maar leuke historische anekdotes. Op het einde geef je hen natuurlijk een welverdiende fooi!

♥  Het kattencafé natuurlijk! Heerlijke milkshakes drinken, knuffelen met de schatjes én Cat-o-poly spelen: kan een middag nog leuker? Het café noemt MurrrCafé en is een aanrader voor alle crazy cat ladies!

♥  De gezellige Uzupis, een wijk die de onafhankelijkheid uitriep en thuis is van allerlei kunstenaars. Klein, maar gezellig en lekker arty. Overal spot je streetart en er zijn een heleboel originele boetiekjes.

♥  The Portobello, een Engelse pub waar je binnenkomt door een typische telefooncel zoals je ze in Londen zou aantreffen. Lekkere cider tegen een klein prijsje, een gezellige mix van locals en toeristen en een groot terras: wat wil je nog meer?

♥  Niet meteen opwekkend, maar wel indrukwekkend: KGB museum. Hier leer je alles over de Soviet periode van Vilnius en Litouwen. Trek hier wel wat tijd voor uit, want er is héél veel te zien en te lezen.

 

Vilnius favori

 

Wat waren jouw verwachtingen van Vilnius voor je dit las? Ik had nooit gedacht dat het zo’n leuke stad was, maar ik zou het iedereen aanraden er een paar dagen naar toe te trekken!:)

5 Comments

 • Jessica says:

  Wat gaaf dat je in Litouwen bent geweest! Ik ben zelf een paar keer in Letland geweest en vertrek volgende maand naar Estland. Hebben ze in Litouwen ook van die schattige bloemenkraampjes en van die typisch ondergrondse winkeltjes? Dat kattencafé klinkt trouwens erg tof en gezellig (zegt iemand die alles behalve een kattenliefhebber is)!

 • Anita says:

  Vilnius staat hoog op m'n lijstje! Heb ik meer positieve verhalen over gehoord. Sowieso trekken die Oost-Europese steden me wel. Het is er lekker goedkoop en meestal verrassend leuk! Die pastelkleurige gebouwen spreken me wel aan en veel vintage winkeltjes en gezellige barretjes..ook niet verkeerd.

 • fhenny says:

  such lovely architecture!
  xoxo
  style frontier

 • Ik heb eigenlijk nog nooit stilgestaan bij Vilnius, maar nu staat het zeker op mijn lijstje! Wat ziet de architectuur er prachtig uit zeg!

 • Ohhh wat een mooie foto's! Ik had eigenlijk geen verwachten in het algemeen, maar nu lijkt het me zeker een stad die ik wil bezoeken! Ik had zowat hetzelfde gevoel bij Sevilla, niet goed weten wat en hoe, maar nu is het m'n favoriete stad in de hele wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *