Wanna go to Warschau?

Afgelopen jaar bezocht ik Krakau en ik was instant verkocht! Polen had nooit echt mijn aandacht getrokken, maar wàt een prachtige steden hebben ze daar toch. Gekleurde huisjes en majestic gebouwen? Check! Een citytrip Warschau staat dan ook hoog bovenaan mijn reiswishlist!

Something old…

Wat ik precies allemaal wil doen in Warschau? Eerst en vooral de sfeervolle Old Town bezoeken. Gekleurde huisjes op het Old Town Square kijken, een gezellig terrasje doen en natuurlijk de Royal Castle bezoeken! Binnenin waan je je een echte prinses. Ik hou echt van zo’n historische inrichtingen, altijd leuk om te zien hoe mensen vroeger leefden!

… and something new

Maar ook in het nieuwere gedeelte van Warschau valt er wat te zien! Ik zou zeker en vast de Palace of Culture and Science willen spotten. Jep, dat is het statige gebouw op de eerste foto! ‘s Avonds verlichten ze het in alle kleuren van de regenboog, so pretty! De skyline van de stad is best impressive.
Niets zo leuk als een veelzijdige stad bezoeken: eerst gezellig kuieren door het oude gedeelte en vervolgens het trendy nieuwe gedeelte ontdekken. I’m in, wanneer vertrekken we?

Credits foto’s (onder Creative Commons licentie): foto 1 door Juan Solmoral,  foto 2 door Krzysztof Belczyński, foto 3 door Alexander Cahlenstein,  foto 4 door Kuba Bożanowskifoto 5 door Chris

Zin om naar de Poolse hoofdstad te vertrekken? Of ben jij wel eens in Warschau geweest? Als je tips hebt, laat het me dan zeker weten!

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *