Vijf favorieten in Valencia

Intussen is het alweer enkele maanden geleden dat ik deze heerlijke Spaanse stad bezocht. Mmm, tapas, cultuur én een overdosis katten… In dit artikel deel ik mijn vijf ultieme must visits voor Valencia. Voor het geval je maar één dag in de stad kan doorbrengen, of je gewoon het beste niet wil missen: dit zijn de toppers die je moet afstrepen van je to do list!

Mijn vijf favorieten in Valencia

♥  Laten we beginnen met een favoriet dat übertoeristisch is, de Mercado Central. Midden in het centrum ligt de grootste overdekte markthal van Europa, in een prachtig gebouw. Leuk om eens tussen de winkeltjes te slenteren, maar vergeet vooral niet een lekker vers fruitsapje te kopen bij één van de kraampjes. Voor één luttele euro dronk ik een heerlijk banaan-aardbei-sinaasappelsapje, yummie!

♥  Het mooiste uitzicht op Valencia heb je vanop de Miguelete, de toren van de kathedraal. De beklimming is intens, volgens mij nam ik ergens halverwege de trap het voornemen om toch weer meer te gaan sporten. Gelukkig word je beloond op een prachtig zicht. Wij gingen bij valavond, waardoor alles in een mooi, zacht avondlicht gehuld was.

♥  Wijntjes drinken en tapas eten, dat doe je bij La Santa. We gingen de eerste avond hier binnen en zijn nog twee keer terug gekomen. De wijn is héél lekker en goedkoop (twee euro voor een giant glas). Ook de tapas zijn very delicious, probeer zeker de mini hamburgers en hamkroketten! Vergeet je taalgidsje of vertaal app niet, want hier spreken ze bijna geen Engels!

♥  De botanische tuin op zich was niet super indrukwekkend, maar toch staat Jardin Botanico bij mijn favorieten. Waarom dan? Hier adopteren ze straatkatjes. Tientallen! Voor een crazy cat lady als mezelf dus een waar kattenparadijs. We bezochten dit op de dag dat ik wat ziek was, gelukkig kwamen er enkele schattige furry friends knuffelen, eentje kwam zelfs op mijn schoot zitten! Instant happiness, met andere woorden.

♥  Als je naar Valencia gaat, kan je natuurlijk het moderne stadsgedeelte niet overslaan. Ciudad de las Artes y las Ciencas heeft verschillende architecturale pareltjes. Alles ligt in een groene gordel die om Valencia heen loopt, dus je kan er heerlijk wandelen. In de zomer lijkt het me ook de ideale plek om te zonnen en picknicken. Helaas was het daar nu wat te koud voor, maar genoten van de bouwwerken hebben we zeker wel!

 

Ben jij al in Valencia geweest? Of heb ik je in ieder geval warm gemaakt om deze Spaanse stad te bezoeken? Het is alleszins een echte aanrader!

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *