Drie cliché bezienswaardigheden in Rome die je moét gezien hebben


Rome, dé plek bij uitstek waar je al snel op gaat in de massa met toeristen. Wanneer ik een stad ontdek wil ik niet enkel pleinen vol andere reizigers zien, maar ook leuke verborgen plekjes. Toch zijn er enkele übertoeristische bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Ik vertel je waar je wél moet zijn.


Forum Romanum

Voor een ancient history lover als mezelf was dit een makkelijke keuze. Het kloppende hart van het oude Rome aanschouwen vond ik dan ook één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan de stad. Als je het ook fascinerend vindt om je voor te stellen hoe het Romeinse leven er vroeger aan toe ging, dan is dit zeker een aanrader. Geen liefhebber van geschiedenis? Dan sla je dit best over, want van in de brandende zon lopen tussen overblijfselen die je niet boeien, wordt niemand happy.
Praktisch: ga vroeg ‘s ochtends. Why? Eerst en vooral om de rij aan de kassa te vermijden. Minder wachten = meer tijd later op de dag om te shoppen, am I right? Als je ‘s ochtends gaat vermijd je ook de grootste hitte en geloof me, het is al warm genoeg in de ochtend. In dezelfde sfeer: vergeet niet om genoeg water mee te nemen. Nee, tussen de ruïnes verkopen ze géén fris water (ja, ik heb stiekem zitten zoeken, maar niet gevonden).
Fijne bonus: als je een ticket hebt voor Forum Romanum mag je het Colosseum binnen ZONDER aan te schuiven voor een ticket. Hiermee won ik zomaar twee uur én het genot om alle wachtende mensen in de rij voorbij te wandelen.


Piazza Navona

Hier struikel je werkelijk over toeristen en selfiesticks. Daar zet je je best even over, want het plein zelf is ontzettend gezellig. Prachtige fonteinen, imposante gebouwen en… De allerbeste gelateria is er in de buurt. Bij Frigiderium smul je de lekkerste ijsjes.
Praktisch: eet of drink niet op één van de terrasjes rond het plein. Ja, het ziet er écht ontzettend cosy uit, maar als je liever je niet bankroet gaat, blijf je er best weg. Minstens even gezellig is een ijsje halen (bij eerder aangehaalde ijszaak, uiteraard) en lekker rondkuieren op het plein. Mijn favoriet moment om het plein te bezoeken was ‘s avonds, wanneer alles ook nog eens verlicht is.

Sint-Pietersbasiliek Vaticaanstad

Ook al ben je niet katholiek ingesteld, deze kerk is echt de moeite waard. De overdadigheid binnenin is pretty epic om te zien. In de zomer is het er ook heerlijk koel, altijd welkom in een warme stad als Rome. Voor de échte fans: elke zondag om 12u geeft de paus voor deze kerk zijn zegen. Ook altijd leuk om te kunnen zeggen dat je even een ander land bezocht hebt 😉
Praktisch: it’s free! Maar dat wil zeggen dat er nog héél wat andere toeristen er binnen willen. Reken dus dat je even moet aanschuiven (wij zo’n kwartier), vaak in de felle zon. Be prepared. Water of een hoed zijn altijd handig in zo’n situatie.  Vergeet ook niet dat het nog steeds een kerk is, dus je knieën en schouders moeten bedekt zijn. Wil je geen aftandse sjaal moeten lenen, neem je die best zelf mee.

Ben jij al in Rome geweest? Wat zijn bezienswaardigheden dat je zéker zou aanraden? 

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *