Picture perfect: San Vito in Sicilië

Sicilië, vooral bekend (of moet ik zeggen) berucht om de maffia in Palermo. Het eiland is gelukkig véél meer dan dat. Vorige zomer verkenden we de streek rond die stad, waar we eerst helemaal tot rust kwamen in San Vito Lo Capo. Niet groot, maar wél met fantastische uitzichten en strand. Klaar voor de ultieme zomerse sfeer?

Beach, please!

Yes, San Vito is dé ideale plek om te genieten van de zee. Helderblauw, met pretty bergen op de achtergrond: just the way we like it. Eén nadeel: rotsen strand. Helemaal niet zo aangenaam om op te liggen, maar als je die zee ziet vergeet je dat al snel.
Oh ja, tip voor de geïnteresseerden: plof je niet zomaar neer in het ondiepe water, want ook in Sicilië zitten er kwallen. Geloof mij, je wilt je eerste dag in Italië niet doorbrengen in een lokale apotheek, terwijl je met handen en voeten in gebrekkig Italiaans probeert uit te leggen dat je toch écht wel zalf nodig hebt voor die kwallenbeet als je ooit weer normaal op een stoel wil zitten.


De baai bij ons vakantiehuisje, geen straf om hier op uit te kijken bij het opstaan

Urbex time

In San Vito zit ook een verlaten tonnara, waar vroeger (vrij gruwelijk) de tonijnen aan hun einde kwamen. Niet onmiddellijk een happy holiday verhaal, maar wel een mooie locatie om foto’s te maken. Bonus: het oude retrobusje die stond te verkommeren op de parking, die de sfeer van vergane glorie helemaal afmaakte.


San Vito was een heerlijke plek om even tot rust te komen, maar veel langer dan een paar dagen zou ik er niet blijven. Zo veel valt er niet te beleven en in Sicilië is er nog héél wat meer te ontdekken. Ben jij al eens op het eiland geweest? 

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *