Hoe goedkoop kan je voor vijf dagen naar Valencia?

Begin februari ging ik met twee vriendinnen naar het Spaanse Valencia. Met een lekker luxe appartementje in het centrum vertoefden we er vijf dagen. Klinkt duur? Helemaal niet, budget citytrippen is écht niet moeilijk. Hoeveel me dit kostte, lees je verder.

Vervoer

We vlogen met Ryanair vanaf Brussel Zaventem. Ik ben blij dat we geen trip naar Charleroi moeten ondernemen, want die luchthaven is héél wat minder makkelijk bereikbaar. Doordat we in de eerste week van februari reizen, zijn de vluchten best goedkoop.
Mijn tip: ga als je dat kan in vakantie als er geen schoolvakanties zijn. + extra tip: twijfel niet te lang! Wij wachtten twee dagen om te boeken, waarin de prijs steeg van €45 (voor een retour, echt!) naar €75. Dertig euro die je toch liever uitgeeft aan sangria en tapas!
Prijs per persoon: €75

Overnachting

Slapen deden we in een prachtig, strak appartement dat bovendien ook nog eens in het centrum van de stad ligt. Wanneer ik de foto’s zag, dacht ik er ook een duur prijskaartje aan verbonden was. Toch niet! Voor zo’n €200 is dit appartement voor maar liefst voor vier nachten van ons. Voor die prijs kunnen we zelfs niet op hotel. Persoonlijk vind ik het ook veel fijner om een eigen keuken en living te hebben. Deze slaapplek vond ik via Airbnb.
Prijs per persoon: €67
Voor zo’n €142 per persoon zijn we dus vertrokken voor een vijfdaagse trip naar Valencia. Natuurlijk kwamen hier nog wat kosten bij: zoals tapas, gezellige terrasjes en bezienswaardigheden.
Ik heb niet alle kosten exact opgeschreven, maar ik kan je verzekeren dat het Spaanse leven alleszins niet duur is! Een glaasje wijn drink je al vanaf €2, voor eten spendeer je bijna nooit meer dan €10 voor een diner + drankje. Alles is te voet bereikbaar in het centrum van de stad, dus hieraan hebben we niets uitgegeven. Als student kan je op dikke kortingen rekenen voor bezienswaardigheden, dus vergeet zeker je studentenkaart niet!
Vind jij dit een goedkope citytrip? Ik vond het alleszins een hele fijne prijs, voor de luxe die we toch hadden! 

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *