Hoeveel reis ik in één jaar?

hoeveel reizen reisbloggers
Als ik kon, dan ging ik élke maand op reis. Jammer genoeg heb ik een druk schooljaar achter de rug en nu een drukke vakantie met mijn eindwerk. Stiekem verlang ik al een beetje terug naar vorig jaar, toen stonden er héél wat tripjes op het programma. Hoeveel? Dat zie je verder :)

Februari: Barcelona

Deze Spaanse schone bezocht ik al eens eerder in de zomer, maar ook in de winter is het heerlijk toeven hier. Het winterzonnetje was aanwezig en ik krijg stiekem nooit genoeg van de mix cultuur, shoppen en strand dat Barcelona biedt. Ook bezocht ik deze keer allerlei bouwwerken van Gaudi, waarvan Casa Batllo mijn favoriet is. Kost een aardige duit, maar is het helemaal waard!

Barcelona Parc Ciutadela
Barcelona strand


April: weekendje Antwerpen

Samen met de boyfriend speelden we toerist in eigen land en werden we aangenaam verrast door Antwerpen. Ik was er al talloze keren eerder geweest, maar nooit veel verder dan de winkelstraten, oeps. Best jammer, want er zijn zoveel leukere dingen te doen! Mijn favoriet? Het uitzicht vanop het MAS en gezellig rondlopen en terrasjes doen in de universiteitsbuurt!

Antwerpen
Antwerpen grote markt

Juni: bijna naar Porto
Geen foto’s voor dit tripje, enkel één grote teleurstelling. Met twee vriendinnen gingen we deze Portugese stad ontdekken, maar door een staking annuleerde Ryanair onze vlucht… de avond voor we zouden vertrekken. Bye bye leuke reis én ons geld van het appartement! Omdat we zo baalden besloten we er een Porto Pity Party van te maken met veel shoppen, ijs eten in bed en kijken naar Dirty Dancing 1 én 2.

Augustus: Sicilië
In deze maand was het tijd om het goed te maken voor de geannuleerde reis aan het begin van de vakantie. Half augustus vertrok ik samen met mijn ouders en zus naar Sicilië. Eerst heerlijk enkele dagen relaxen in San Vito, aan de Siciliaanse kust. Benieuwd? Je vindt hier een photodiary.
Daarna volgde een citytrip naar Palermo. Wat een drukte met alle scooters en aftandse wagens, maar ook de pracht van (soms half vergane) oude gebouwen, heerlijke gelato’s en gezellige terrasjes!

San Vito Lo Capo Siclilië
Palermo

Augustus: Rome, Napels en Pompei

Eind augustus was het tijd voor nog een reis naar Italië, deze keer trok ik er voor een weekje op uit met de boyfriend. Eerste stop was Rome, een stad die al héél lang op mijn verlanglijstje stond. Hier is het véél te lastig om een favoriete hotspot of bezienswaardigheid te kiezen, er zijn er gewoon té veel.  Wel schreef ik alvast een post over toeristische bezienswaardigheden die je niet mag overslaan en eentje met tips over rustige plekjes in de drukke stad.

Daarna reisden we met de trein naar Napels. Regionale treinen zijn géén aanrader, twee woorden: geen airco. We bezochten de stad en van daaruit ook Pompei, dat ook al eeuwen (lees: sinds de lessen Latijn) op mijn verlanglijstje stond. Als je geïnteresseerd bent is het zeker een aanrader, maar vergeet ook niet Ercolano te bezoeken, daar zijn er ook prachtige Romeinse opgravingen! Ook de stad zelf beviel ons, mijn vijf favorieten in Napels deelde ik al eerder.

RomePompei
September: Vilnius
Vilnius was voor mij een aangename verrassing! Ik boekte samen met een vriendin een reis naar de Litouwse hoofdstad zonder veel verwachtingen, maar het was écht een fijne stad. Gezellige straatjes, pastelkleurige gebouwen, koffiehuisjes en leuke bars. Als twee ware crazy cat ladies waren we blij om een kattencafé te ontdekken. Ik schreef eerder een blogpost met mijn vijf favorieten van de stad.

vilnius
VilniusNovember: weekendje Brussel
Weer een kleine weekend get-away in eigen land met het lief. Lekker luxueus (maar on a budget) in een viersterrenhotel. Mijn tips voor een budget luxe weekend deelde ik al eerder. De hoofdstad is een plek waar ik normaal niet veel kom, maar zéker een aanrader als je eens een weekendje weg wil. Mijn vijf favorieten in Brussel vind je intussen ook op mijn blog terug.

Brussel
Brussel

Ik heb zoveel leuke tripjes gemaakt in 2014 (zes!), dus het is moeilijk om een favoriete bestemming te kiezen. Rome en Pompei eindelijk zelf eens ontdekken was alleszins super fijn. Zoals jullie misschien wel merken is Italië echt één van mijn favoriete reisbestemmingen ever. Moest ik jullie een budgetbestemming moeten aanraden, dan staat Vilnius zeker op nummer één. De moeite om te ontdekken en ontzettend goedkoop :)

Hoeveel keer reis jij zo op een jaar? Ik vond vorig jaar alleszins héél geslaagd qua reisjes. Hopelijk vul ik de rest van 2015 met evenveel fijns :)

17 Comments

 • Tineke says:

  Helaas heb ik hier het geld niet voor, maar ik ben dol op reizen. Dit jaar ben ik klaar met school en zoek ik werk. Zodra ik een beetje heb gespaard hoop ik ook vaker op reis te kunnen!
  Liefs

 • Wat een mooie reizen heb je kunnen maken! En wat een prachtige plaatjes.

 • Ik ben zelf ook dol op reizen en ga het liefst zo vaak!

 • Mooie foto's allemaal hoor! Pompei lijkt me echt prachtig. En wat kut dat Ryanair jullie vlucht ZO laat annuleerde. Ik mag hopen dat je, je vluchtgeld (en een vergoeding?) hebt gekregen want dat zou eigenlijk niet zomaar mogen denk/hoop ik dan! Zeker omdat je, je geld van je verblijfplaats niet terugkrijgt van hun zelf.

  Leuk overzicht ook, heel tof idee! :)

  Vorig jaar ben ik naar Zuid-Afrika getrokken, 2 maanden door Noord-Amerika (Californië, Florida, New York, Philadelphia), terug naar Californië in oktober, Toronto, enkele dagen door Engeland gereisd en Madrid! Veel te weinig van Europa gezien dus dat haal ik dit jaar mooi in :')

 • Anne-Sterre says:

  Wat een hoop fijne tripjes in een jaar tijd, zonde van de reis naar Porto :(

 • Claire says:

  Ik vind reizen echt geweldig om te doen, maar helaas komt het er door school heel weinig van. Ik hoop in de toekomst ook veel te gaan reizen. Ik ben nog nooit in Rome geweest, dus dat wordt de volgende bestemming!

 • Anna says:

  Wauw, wat een lijst! Zo tof allemaal! Hoe meer reisjes in een jaar, hoe beter natuurlijk. Wel echt belachelijk van Ryan air, wow?! Hoe kunnen ze zoiets maken? In Rome ben ik een aantal weken geleden trouwens ook geweest, wat is het daar mooi!

 • Floor says:

  Wat een mooie reizen heb je allemaal gemaakt! Ik ben dit jaar 3 keer weg geweest. Weekje Parijs, weekje Duitsland en 3 weken Florida.

 • Anoniem says:

  Wauw, je hebt echt prachtige foto's op je blog staan!

 • Super leuk artikel! Rome is zo mooi..
  Leuke foto's ook :)

 • Wauw, je bent al op zoveel mooie plekken geweest! Jaloers!

 • CRVY says:

  Wow, hier ben ik best wel een beetje jaloers op! Is het trouwens nog gelukt met je thesis? Ik vond het zo jammer dat ik je aan het einde van de opening kwijt was :( Heb je nog leuke dingetjes kunnen vinden?

 • Claire says:

  En die laatste foto, is dat Riga niet? :-)

 • Bart says:

  Jammer van RyanAir ook – die stakingen ook altijd! Ik probeer ook zo vaak mogelijk dingen te doen in het weekend – steden bezoeken of activiteiten als wijngaarden bezoeken, hardloopwedstrijden in leuke steden bijvoorbeeld..

 • Florentine says:

  Wat een leuk artikel en wat een mooie foto's allemaal! ♥

 • romymorgan says:

  Wauw wat veel en mooie bestemmingen, Ik ben jaloers!

 • Leuk dat je zoveel reisjes maakt, je hebt veeeel leuks gezien! Ik probeer ook zoveel mogelijk op reis te zijn, zo was ik dit jaar al in Gent, Texel, West Canada, Ierland, Wroclaw (Polen) en Oslo. Ik schrijf over alle reisavonturen, dus wees welkom als je op zoek bent naar fijne reisinspiratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *