Help, ik ga alleen op reis! 3 must reads over solo travel

Solo travel mustreads

Al jaren schreeuw ik het van de daken: ik wil alleen op reis! Door onverwachte omstandigheden is het plots ineens zo ver: morgen vertrek ik voor een weekje er alleen op uit. Of ik excited ben? Zeker! Maar ook een beetje bang en héél erg benieuwd. Gelukkig vond ik de beste blogartikels over solo travel. Deze moét je gewoon gelezen hebben als je op je eentje gaat reizen.

Naomi in Wonderland: Why travelling solo can be the best thing in the world

Naomi’s blog volg ik met héél veel plezier. Ze schrijft over geweldige bestemmingen, maakt prachtige foto’s én deelt altijd heel persoonlijk haar verhaal. Ideaal dus om iets te weten te komen over solo travel. Haar verhaal van haar solo trip naar Sevilla sprak me direct aan én deed me dromen over zelf alleen reizen. Haar handige post over solo travel is een aanrader en een inspiratiebron.

Tjoolaard: Alleen reizen: aanrader of niet?

Ervaringsdeskundige (en Belgische reisblogger met de leukste schrijfstijl) Niels trok er al veel alleen op uit. Een handig overzichtje met de pro’s én contra’s van solo travel. Voorbereid zijn op de mogelijke negatieve kantjes lijkt me handig. Stiekem ben ik nu al héél zenuwachtig om alleen te gaan dineren op restaurant, maar gelukkig blijk ik niet de enige te zijn!

Travelettes: Tips for the first time solo traveller

Travelette Nikki somt in een lijstje de do’s en don’t op voor een first timer (A.KA. yours truly). Een exotische trip naar Buenos Aires staat bij mij niet op het programma, maar toch zijn haar negen tips meer dan welkom.

Heb jij nog goeie tips voor ene first time solo traveller? Ben je zelf al eens alleen op reis geweest? 

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *